Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за разхода и компа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
    Колега аз още не съм я проверявал дали е така, защото съм отскоро с нея. Ама си мисля че алгоритъма с който смята компа е един и същ само са сменили местата на крайния резултат. За това логически би следвало двете позиции да показват една и съща разлика или да съвпадат. Ако имаш гориво и по разхода намираш километри, то със гориво и минати километри ще намериш разход.

Но това е само логика, практически нямам наблюдения може да има и някакви разминавания ( ако в алгоритъма е вкаран и коефициент за допуск или грешка ).
    Значи на компа ми показва среден разход за 61км. 15.8.Като го сменя да показва км/л. ми показва 6,4л. за тези 61км.Ако правилно разбирам това са литрите изгорени за тези 61км. което прави 10,5л. средно, а не 15,8 по другия показател.
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
      Значи на компа ми показва среден разход за 61км. 15.8.Като го сменя да показва км/л. ми показва 6,4л. за тези 61км.Ако правилно разбирам това са литрите изгорени за тези 61км. което прави 10,5л. средно, а не 15,8 по другия показател.
      Някъде ми се мярна, че един колега споменаваше че участва и средната скорост на движение. Ако наистина е така то тогава нещата са по сложни и може да има такава разлика (несъответствие). Извинявай ако съм те подвел с нещо но аз изказах логическо становище а не конкретен факт.
      sigpic
      Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
      АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
      АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
        Някъде ми се мярна, че един колега споменаваше че участва и средната скорост на движение. Ако наистина е така то тогава нещата са по сложни и може да има такава разлика (несъответствие). Извинявай ако съм те подвел с нещо но аз изказах логическо становище а не конкретен факт.
        Няма проблем.Просто ми е чудно защо има такава разлика, а и не съм сигурен че това което показва е езгореното гориво за изминалите километри или е нещо друго.

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
          Няма проблем.Просто ми е чудно защо има такава разлика, а и не съм сигурен че това което показва е езгореното гориво за изминалите километри или е нещо друго.
          Ти сам си си го цитирал и сега питаш как така става.
          Демек какво имаме - "км/л. ми показва 6,4л."
          Демек ти показва че изминаваш 6.4км с един литър.
          Това колко разход прави обърнато в литри на 100км?
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Както бях писал преди тук на моя комп не му вярвам на писаниците по дисплея.Единственото нещо,което е що годе точно според мен е показнието за оставащите километри.
            Пък и в неделя си направихме една разходка до Етъра в Габрово и ми даде страхотен разход ,на който все още не мога да повярвам и ми се струва нереален - не по-борд компютър ,а по бензин и изминати километри - 7.5лтр на 100.А борд компа показваше 8.3....
            Алфа...всичко друго е компромис!
            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
              Ти сам си си го цитирал и сега питаш как така става.
              Демек какво имаме - "км/л. ми показва 6,4л."
              Демек ти показва че изминаваш 6.4км с един литър.
              Това колко разход прави обърнато в литри на 100км?
              Ако е така добре.Аз мислех че показва за изминатите километри демек 61, че е изгоряла 6,4л.
              Last edited by ihalachev; d.m.y г., 15:33.

Comment

Working...
              X